INFORMACE K VÝLETU

Putování  Českým Švýcarskem – školní výlet 2015

Letošní školní výlet se uskuteční v Českém Švýcarsku v rámci projektu “Poznáváme přírodu národních parků“. Vyrazíme na tři dny do Českého Šcýcarska, kde budeme poznávat krásu zdejší přírody. České Švýcarsko patří mezi nejoblíbenější turistické cíle.

Odjezd:  11. 5. 2015 v 7.30 z beneckého parkoviště – dopravu nám zajistí p. Martin  Šír CK VILLA

Návrat:  13. 5. 2015 mezi 16.00 h – 18.00 h

S sebou vezmi: pohodlnou obuv, sportovní oblečení, batoh, bačkory, pláštěnku, lahev na pití, kapesné, hygienické potřeby, ručník, pastelky, šátek, průkaz zdravotní pojišťovny, léky, jídlo na první den (začínáme večeří) a hlavně dobrou náladu a chuť poznávat krásy přírody.

První den:   Procházka Kyjovským údolím

Po příjezdu do ČŠ navštívíme Kyjovské údolí, kde uskutečníme outdoorovou výpravu do nedaleké krajiny pískovcových skal, jeskyní a tajemných středověkých hrádků. Na 3 km okruhu v Kyjovském údolí se dozvíme informace o Národním parku České Švýcarsko, o historii Kyjova, o konkrétních místech na trase (Kantorský kámen, Vinný sklep, deska bratrů Bienertových, Klenotnice, Kyjovský hrádek atd.) Cestu s námi absolvuje pan Jakub Jurda, správce národního parku ČŠ a my už se těšíme na jeho povídání. Po prozkoumání této lokality se budeme těšit na připravené ubytování v penzionu „Romance“. Po zabydlení se nám už jistě budou sbíhat sliny na dobrou večeři!!!

Druhý den:   Putování k Pravčické bráně – plavba soutěskami

Po dobré snídani a doplnění zásob do batůžku se vydáme na další naplánovanou trasu směr Hřensko, odkud budeme stoupat po naučné stezce k Pravčické bráně, která je největší přirozenou skalní bránou na našem kontinentě a zároveň národní přírodní památkou. Je považována za nejkrásnější přírodní útvar ČŠ a tvoří symbol celé oblasti. Určitě se občerstvíme na zámečku Sokolí hnízdo, které patří neodmyslitelně k Pravčické bráně. Byl vybudován v roce 1881 na místě chatrče z dubové kůry. Přes Mezní louku budeme postupovat po naučné stezce do Hřenska, až se dostaneme k Divoké a Edmontově soutěsce na říčce Kamenice. Na tuto plavbu s převozníkem, který pohání lodičku bidlem, se všichni moc těšíme.

Třetí den:   Jetřichovice a Dolský mlýn

A je tu třetí den našeho výletu, který utekl jako voda. Nestihlo se nám ani stýskat a nás čeká poslední poznávání této překrásné krajiny plné skal, vyhlídek, tajemných míst a přírodních úkazů. Vyrážíme do Vysoké Lípy, z které se vydáme směr Jetřichovice a Dolský mlýn. Chceme poznat toto tajemné místo, kde se točila spousta pohádek a možná se zastavíme i na zřícenině hradu Šauštejn. Po této další procházce přírodou, zakončíme naše putování dobrým obědem, sbalíme se a vyrazíme k domovu.  A už se těšíme na další poznávání tentokrát u nás v Krkonoších.

Náhodné fotografie našich galerií
dsc07296 dsc06884 dsc06508 dsc06464 dsc06435 dsc06422 dsc06373 2016-06-24-09-25-07